Hvad ønsker du at vide mere om?

Sådan fjerner du kalk i dit lejemål

Uanset om du bor i en sprinter ny lejebolig eller i en lidt ældre model af slagsen, vil du hurtigt opleve, at der vil opbygge sig kalk på de overflader, der ofte er i kontakt med vand. Derfor vil kalken typisk vise sig hurtigt i vådrum som badeværelser, køkken og bryggers. For at undgå at kalken ophober sig, er det vigtigt at holde det nede løbende. Herunder har vi samlet nogle gode tips til, hvordan du fjerner kalk i din lejebolig.

 

Fjern kalk i toilet

Kalk i toilettet er en af de hyppigste former for kalk i hjemmet og det kan samtidig være genstridigt fjerne kalk i toilettet. Kalk i toilettet viser sig typisk som brune streger både over og under vandoverfladen. Start med at pumpe vandet ud med en svupper, før du begynder at fjerne kalk i toilettet. Anvend derefter et syrerholdigt afkalkningsmiddel på kalken i toilettet. Hvis kalken er ekstra genstridig kan du anvende en skurestick for at fjerne kalk i toilettet.

 

Fjern kalk i brusekabine

Brusekabinen er et sted, hvor der hurtigt kan opbygge sig kalk på fliser, i fuger og på armaturet. For at undgå kalk i brusekabinen, kan det godt betale sig at være grundig med at tørre armaturet af efter du har været i bad, skrabe fliserne på vægge og gulv med en svupper, samt lufte ud i 5-10 minutter. På den måde undgår du at skulle fjerne kalk i brusekabinen så ofte.

Oplever du dog alligevel, at der opbygger sig kalk på de almindelige fliser, kan du fjerne kalk i brusekabinen ved at rengøre fliserne med en god sæbe og efterfølgende med et afkalkningsmiddel.

OBS! Vær dog opmærksom på at ikke alle materialer tåler afkalkningsmiddel. Natursten så som terrazzo, marmor, granit og lignende indeholder kalk fra naturens side. Det betyder at du risikerer at ødelægge overfladen på stenene, hvis du anvender et afkalkningsmiddel på dem.

Find andre tips og tricks til, hvordan du fjerner kalk i hjemmet her.

Projektet er sat i bero grundet prisstigninger

Hos Humlebo Gruppen opfører og udlejer vi boliger af høj kvalitet til en attraktiv lejepris for vores lejere. Det er vores DNA, og en holdning vi ikke afviger fra.

Den nuværende situation på entreprisemarkedet med høj aktivitet og kraftigt stigende materialepriser gør, at Eriksholmsvej projektet lige nu ikke vil kunne gennemføres uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det ønsker vi ikke, og har på den baggrund besluttet at sætte projektet på ”stand by” indtil forholdene på entreprisemarkedet igen normaliseres.

Det betyder ikke at boligerne på Eriksholmsvej ikke opføres, for det gør de naturligvis. Vi afventer blot markedssituationen på entreprisemarkedet, så vi kan opføre boligerne i den kvalitet vi ønsker.

Eriksholmsvej projektet har fået en hel del opmærksomhed, ikke mindst fra Thurinerne, og mange er allerede skrevet på venteliste til en af de attraktive boliger. Der vil blive udsendt løbende orientering til dem, som er skrevet på ventelisten, når der sker nyt i byggeprojektet.