Åbent hus på Sommerfuglen i Årslev

Lokal øl, kagetapas og spritnye boliger – charmeoffensiv skal få tilflyttere til Årslev

05/09/2023
Ved åbent hus på Sommerfuglen kiggede både børnefamilier og pensionister forbi og fik på alle måder en smagsprøve af Årslev.

Del denne artikel:

Søndag var omkring 300 mennesker forbi Åbent Hus ved Sommerfuglen – et nyt boligområde i Årslev lige syd for Odense. Både børnefamilier og pensionister kiggede forbi, så de ledige boliger, hørte om livet i byen og fik på alle måder en smagsprøve af Årslev.

”Skal du smage? Klokken er jo ølleve.”

Eddie Szweda serverer fadøl med amerikansk charme og skummet med stor entusiasme for Årslev, hvor han driver Midtfyns Bryghus.

”Årslev vokser hele tiden. Der flytter mange til. Også virksomheder. Og så har byen jo en genial placering midt på Fyn og tæt på motorvejen. Jeg kan nå det meste af Danmark inden for to timer.”

Søndag middag skulle han ikke køre langt med sine fadølshaner. Der blev serveret i det nye boligområde Sommerfuglen, hvor udlejeren Humlebo Gruppen i samarbejde med den lokale ejendomsmægler Home inviterede til et særligt Åbent Hus. Lejligheder og rækkehuse blev vist frem, men samtidig kunne de fremmødte nyde et glas fra Fabbrica Vin, teste Sdr Nærå Bagerens kagetapas, hapse en ristet hotdog med det hele fra pølsevognen og skylle det ned med Eddies lokalproducerede øl.

”Jeg vil gerne støtte vores lokalområde, og jeg synes, det er et godt initiativ at invitere os lokale erhvervsdrivende med til et Åbent Hus. Jeg vil da gerne vise mig frem for andre, og så var jeg da også nysgerrig og ville gerne se, hvordan det så ud,” griner ølbryggeren.

 

Unge vender tilbage til nyt Årslev

Julie og Noah Holm Andersen hapser gerne bolsjerne, der ligger på bordene i de ledige boliger, der bliver vist frem til Åbent Hus. Sammen med deres mor Trine og far Mikkel er de på udkig efter en lejebolig, som de kan kalde deres hjem, mens de bygger drømmehuset.

”Vi er begge vokset op i Årslev, og der er virkelig sket meget siden da. Byen er blevet større, der er mange muligheder og aktiviteter. Det er dejligt,” siger Trine Holm Andersen.

Familien er begejstret for det 4-værelses rækkehus. Det er flot, nyt og lækkert – og med en god placering i byen, lyder det.

”Det er tæt på skolen og hallen, og der er en cykelsti til fodboldbanen lige hernede. Det er dejligt nemt. Der er kommet mange flere ting, end da vi voksede op. Der er Polymeren og skaterbanen. Der sker virkelig noget,” synes Mikkel Holm Andersen.

 

Åbent Hus viser byens ansigter frem

Mens lokale erhvervsdrivende lokkede tilflyttere til Årslev med deres specialiteter, så stod Anne Bejlegård ved et bord fuld af brochurer om aktiviteter i byen. Frivillige repræsentanter fra foreningslivet stod klar to timer søndag middag med salgstaler for deres by.

”Årslev er en by i vækst. Det er tæt på Odense og med masser af natur tæt på, så det er en god kombination. Samtidig er der et aktivt foreningsliv og mange muligheder i området,” fortæller Anne Bejlegård, der er formand for Foreningen Polymeren, der sørger for events i byens kulturcenter. Inden længe kommer skuespilleren Thure Lindhardt og holder foredrag. Musikeren Søren Huus har også været forbi.

”Der er en stor samhørighedsfølelse her. Årslev er efterhånden en større by, men man kender alligevel de første ti, der siger hej, når man går hen og handler i Rema. Og med det her arrangement er vi med til at vise, hvad vi kan i Årslev, og at vi gerne vil byde tilflyttere velkommen. Flytter man hertil, så er der sat ansigter på mange af os frivillige og erhvervsdrivende i området. Så er man ikke alene, når man kommer.”

Benny Rasmussen fra Vindeby på Tåsinge går rundt i boligerne med sin telefon og tager billeder. Han er også på jagt efter en lejebolig. Han har mødt en kvinde fra Jylland, som han skal flytte sammen med og opdagede projektet med det nye område i Årslev.

”Der er noget særligt ved de boliger her. Indretningen, lysindfaldet, terrasserne, ruminddelingen – helheden. Det er meget positivt det hele,” lyder vurderingen.

 

Boligområdet Sommerfuglen i det sydlige Årslev består af 74 rækkehuse og lejligheder. Halvdelen er allerede lejet ud. Læs mere på www.sommerfuglen-aarslev.dk

Del denne artikel:

Projektet er sat i bero grundet prisstigninger

Hos Humlebo Gruppen opfører og udlejer vi boliger af høj kvalitet til en attraktiv lejepris for vores lejere. Det er vores DNA, og en holdning vi ikke afviger fra.

Den nuværende situation på entreprisemarkedet med høj aktivitet og kraftigt stigende materialepriser gør, at Eriksholmsvej projektet lige nu ikke vil kunne gennemføres uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det ønsker vi ikke, og har på den baggrund besluttet at sætte projektet på ”stand by” indtil forholdene på entreprisemarkedet igen normaliseres.

Det betyder ikke at boligerne på Eriksholmsvej ikke opføres, for det gør de naturligvis. Vi afventer blot markedssituationen på entreprisemarkedet, så vi kan opføre boligerne i den kvalitet vi ønsker.

Eriksholmsvej projektet har fået en hel del opmærksomhed, ikke mindst fra Thurinerne, og mange er allerede skrevet på venteliste til en af de attraktive boliger. Der vil blive udsendt løbende orientering til dem, som er skrevet på ventelisten, når der sker nyt i byggeprojektet.