Humlebo Gruppen afholdte et beboermøde for kommende beboere på seniorbofællesskabet Kogtvedsund i Svendborg på det der tidligere var Kogtved Søfartsskole

Fællesskabet skudt i gang for kommende beboere på tidligere søfartsskole

19/04/2023
Seniorboliger på Kogtvedsund i Svendborg: I sidste uge hilste de kommende naboer på hinanden og det ønskede fællesskab begyndte så småt at spire.

Del denne artikel:

Er nogen interesseret i yoga, så vil jeg gerne lave et hold. Hvis nogen vil være med i en delebåd, så har jeg allerede booket en bådplads nede ved badebroen. Og jeg er meget ivrig lystfisker. Hvad med en vinterbadeklub.

Præsentationsrunden af de 44 fremmødte til kaffe på Stella Maris var knap nået det første bord rundt, før forslag på forslag blev fremsat. Og det er netop, hvad Humlebo Gruppen bag byggeriet ønsker med de 43 seniorboliger på Kogtvedsund. At skabe nogle attraktive kvalitetsboliger i vandkanten af Svendborgsund, hvor beboerne kan være sig selv, men hvor der også er rammerne til fælles aktiviteter for dem, der ønsker det.

Så selvom der er mange måneder til, at lejerne kan flytte ind, så blev der i sidste uge budt på kaffe og kage på hotellet ved siden af byggeriet for at præsentere de kommende naboer for hinanden.

”Hele tanken bag Kogtvedsund er, at der skal dannes et fællesskab mellem beboerne. Det vil vi gerne starte op allerede nu ved at mødes, sætte ansigter på hinanden, og lade den enkelte fortælle lidt om sig selv. Og når man har mødtes før, bliver det forhåbentlig lettere at komme i gang med det her fællesskab efter indflytning. Fx hvis nogle vil drikke kaffe sammen eller vinterbade,” fortæller Carsten Rasmussen, der er ejer af Humlebo Gruppen.

 

Lejere fra Sydfyn, Sjælland og Sønderjylland

Palle og Lene Hansen fra Thurø var også med til kaffe og kage på Stella Maris. De er klar til at flytte ind på Kogtvedsund, når byggeriet er færdigt, og huset på Thurø er solgt.

”Vi læste tilfældigt om byggeriet og var begejstrede for, at det lå så tæt på vandet. Og jeg tænkte: Nøj, det ser lækkert ud. Der kunne jeg godt tænke mig at bo. Og så tiltalte det mig også, at det var lejeboliger. Vi glæder os rigtig meget til at flytte ind,” fortæller Palle Hansen.

”Det ligger charmerende, så tæt på vandet. Og så må vi have hunden med. Det var også vigtigt,” supplerer Lene Hansen.

Lene og Palle Hansen kendte ingen af de nye naboer på forhånd, men er glad for at få sat ansigter på dem, de skal bo side om side med. Det er nyt og spændende med det fællesskab, der skal være på Kogtvedsunnd. Det glæder vi os meget til, fortæller parret.

Undervejs i mødet var der pause, hvor alle kunne strække ben, gå ud på terrassen og nyde udsigten til den kommende adresse. 29 ud af 43 lejligheder er allerede lejet ud. Kun to af beboerne havde ikke mulighed for at komme til kaffe og hygge den torsdag eftermiddag.

 

Læs mere om Kogtvedsund på www.kogtvedsund.dk

Del denne artikel:

Projektet er sat i bero grundet prisstigninger

Hos Humlebo Gruppen opfører og udlejer vi boliger af høj kvalitet til en attraktiv lejepris for vores lejere. Det er vores DNA, og en holdning vi ikke afviger fra.

Den nuværende situation på entreprisemarkedet med høj aktivitet og kraftigt stigende materialepriser gør, at Eriksholmsvej projektet lige nu ikke vil kunne gennemføres uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det ønsker vi ikke, og har på den baggrund besluttet at sætte projektet på ”stand by” indtil forholdene på entreprisemarkedet igen normaliseres.

Det betyder ikke at boligerne på Eriksholmsvej ikke opføres, for det gør de naturligvis. Vi afventer blot markedssituationen på entreprisemarkedet, så vi kan opføre boligerne i den kvalitet vi ønsker.

Eriksholmsvej projektet har fået en hel del opmærksomhed, ikke mindst fra Thurinerne, og mange er allerede skrevet på venteliste til en af de attraktive boliger. Der vil blive udsendt løbende orientering til dem, som er skrevet på ventelisten, når der sker nyt i byggeprojektet.