Humlebo Gruppen opfører 43 seniorboliger på Kogtved Søfartsskole.

Humlebo Gruppen opfører 43 seniorboliger i det, der tidligere var Kogtved Søfartsskole. Med sin naturskønne placering i Svendborg er der hverken langt til vand, offentlig transport eller indkøbsmuligheder, hvilket gør det til et attraktivt område for seniorboliger Svendborg.

Forventes indflytningsklar ultimo 2023.

Foto: ©Sydfynforlivet.dk 

Fra Kogtved Søfartsskole til seniorboliger i Svendborg

Villaen er, sammen med den øvrige eksisterende bebyggelse, kernen i det fremtidige anlæg. Stedets ånd og de unikke rammer, som den eksisterende villa skaber, danner afsæt og sætter standard for de nye boliger der opføres. I samspil med de eksisterende bygninger danner disse et nyt gårdrum.

Seniorboligerne i Svendborg etableres som lejeboliger. Den eksisterende bebyggelse vil, foruden fællesfaciliteterne i villaens stueplan, fremtidigt rumme ca. 10-11 boliger og den nye bebyggelse vil omfatte ca. 30-40 boliger.

Seniorboliger i Svendborg til det gode liv

En ny anvendelse af Kogtved Søfartsskole giver en unik mulighed for at skabe attraktive seniorboliger i naturskønne omgivelser. Endvidere kan man benytte den skønne terrasse, hvorfra den panoramiske udsigt over Svendborgsund åbenbares.

Lejere på Kogtvedsund vil have mulighed for at leje en bådplads. Læs mere om størrelse på bådpladserne her.

Mondæne fællesarealer

Den eksisterende villa, og de ældre udvidelser heraf, vil i stueetagen hovedsageligt komme til at bestå af fællesområder, herunder køkken, stuer, bibliotek osv. Herved skabes der et samlende miljø, hvor de tilfældige møder bliver en givende del af beboernes hverdag.

Rammen om dette er bl.a. fælleskøkkenet og den smukke stue i hovedbygningen med sildebensparket og pejs. Her kan de kommende beboere mødes til fællesspisning og eftermiddagskaffe.

Det første spadestik

Dannebrog vejede flot i det skønne, danske forårsvejr tirsdag d. 19. april, da bestyrelsesformand for Humlebo Gruppen, Carsten Rasmussen, i fællesskab med borgmester, Bo Hansen, og medejer/bestyrelsesformand for Hans Jørgensen & Søn, Claus Larsen, tog de første spadestik på Kogtvedsund. 

Fyens Stiftstidende kiggede forbi arrangementet og har efterfølgende skrevet en fin artikel, hvorigennem du kan få et indblik i dagens højdepunkter – heriblandt sang, latter og historiske tilbageblik.

Foto: ©Sydfynforlivet.dk 

Historien bag Kogtved Søfartsskole

Kogtved Søfartsskole blev grundlagt i 1943 af Rederiet J. Lauritzen. Ved udbruddet af 2. verdenskrig vurderede man nemlig, at det ikke længere var sikkerhedsmæssigt forsvarligt at uddanne rederiets kommende skibsofficerer på sejlskibene. 

Søfartsskolen tog derfor sit udgangspunkt i en stor rødstensvilla i Kogtved, som blev opført tilbage i 1920. Bygningerne blev senere udvidet i 1956, 1961 og 1984. 

I hænderne på
Rederiet A. P. Møller

I 2000 blev Kogtved Søfartsskole købt af Rederiet A.P. Møller, som et år senere valgte at sammenlægge Kogtved Søfartsskole med Svendborg Maskinmesterskole, Svendborg Navigationsskole og A.P. Møllers Værkstedsskole – alle nu under navnet “SIMAC” Svendborg International Maritime Academy.

I 2005 valgte Rederiet A.P. Møller at trække sig ud af SIMAC og den 1. juli 2008 nedlagde Rederiet officielt Kogtved Søfartsskole.

I 2009 blev bygningerne købt af et konsortium med skibsreder Niels Højlund i spidsen. Bygningerne har sidenhen stået uden fast anvendelse – indtil nu, hvor Humlebo Gruppen omdanner Søfartsskolen til 42 seniorboliger i Svendborg.

Foto: ©Sydfynforlivet.dk 

Tag på en allersidste tur tilbage til dagene på
den gamle Kogtved Søfartsskole

“I 13 år har den stået tom. Men nu varer det ikke længe, før håndværkerne rykker ind og omdanner de fine, gamle bygninger til boliger.” Sydfyn For Livet har været forbi Kogtved Søfartsskole for at tage en allersidste tur tilbage til dengang, Søfartsskolen hørte under Rederiet J. Lauritzen. Du kan læse artiklen om Kogtved Søfartsskole her.

Kogtvedsund opføres i samarbejde med

Hovedentreprenør

Arkitekt

Ingeniør

Interesseliste

Ønsker du at høre mere om de nye seniorboliger Svendborg på Kogtvedsund, bedes du tilmelde dig vores interesseliste ved at udfylde nedenstående formular. 

Fremover vil du modtage e-mails vedrørende byggeriets fremdrift og lignende. Du vil desuden være en af de første, der får muligheden for at skrive sig på venteliste til specifikke boligtyper, når disse fastlægges.

Projektet er sat i bero grundet prisstigninger

Hos Humlebo Gruppen opfører og udlejer vi boliger af høj kvalitet til en attraktiv lejepris for vores lejere. Det er vores DNA, og en holdning vi ikke afviger fra.

Den nuværende situation på entreprisemarkedet med høj aktivitet og kraftigt stigende materialepriser gør, at Eriksholmsvej projektet lige nu ikke vil kunne gennemføres uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det ønsker vi ikke, og har på den baggrund besluttet at sætte projektet på ”stand by” indtil forholdene på entreprisemarkedet igen normaliseres.

Det betyder ikke at boligerne på Eriksholmsvej ikke opføres, for det gør de naturligvis. Vi afventer blot markedssituationen på entreprisemarkedet, så vi kan opføre boligerne i den kvalitet vi ønsker.

Eriksholmsvej projektet har fået en hel del opmærksomhed, ikke mindst fra Thurinerne, og mange er allerede skrevet på venteliste til en af de attraktive boliger. Der vil blive udsendt løbende orientering til dem, som er skrevet på ventelisten, når der sker nyt i byggeprojektet.